Så skyddar du hunden mot vintervädret

När vintern kommer är det vissa hundraser som behöver lite extra skydd mot kylan. Det är främst de korthåriga hundarna man ska tänka på. Även de hundarna som har mellanlång päls kan frysa och det kommer du snabbt märka på hunden. Om du känner dig osäker så kan du rådfråga din veterinär eller kolla med experterna på kennelklubben. Om hunden fryser kan den lätt bli sjuk och i vissa fall kan det även leda till köldskador. Köp hellre en väst så att hunden slipper lida, samt slipper du betala dyra räkningar hos veterinären.

Hund springer i snö

Om du använder snöblad på vintern till din fyrhjuling så är det en bra indikator på att även din hund behöver passande utrustning för årstiden. En del hundar visar tydligt att de fryser medan andra leker som vanligt och man märker inte köldskadorna förrän senare. För att undvika detta kan man köpa passande kläder som värmer hunden. Större hundar klarar kylan lite bättre än små hundar. Men även om det är en stor hund så kan den behöva något värmande, speciellt om det är en korthårig ras. Hos djurbutiker kan man köpa passande kläder till sina hundar. Om de är vana att vara i en hundkoja om dagarna så se till att det finns något varmt att krypa in i.

Som hundägare vet man att man inte kan få nog utav saker till hunden och när man väl hittar kläder till hunden öppnas en helt ny värld av möjligheter. Om man vill så kan man klä hunden i matchande kläder med sin egen stil. För den som har en stadig plånbok finns det mycket märkeskläder även till din hund. Det finns alltifrån snygga halsband med matchande koppel till heldräkter med snygga detaljer. Då fyller plaggen två funktioner, de är nämligen snygga och din hund slipper frysa när det är kallt ute.

Fika utomhus med hunden

På vintern så ökar risken för köldskador hos hundar. Detta är något som går att undvika om man sätter på hunden en värmande väst eller liknande. Då ser du till att den inte fryser när ni är ute på promenader och det finns många snygga västar som man kan matcha med sina egna kläder om man vill. Handla online för att få bästa priserna på saker till din hund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

dotmag