Hundkennel

Att köpa hund är en underbar händelse i varje människans liv. Även om det är långt ifrån alla som faktiskt äger en hund eller ens vill ha någon. Att köpa hund kan se väldigt olika ut i olika länder och i bland annat USA betyder kennel något helt annat. Exakt vad kan du läsa om i denna artikel.

Kennlar i Sverige

När vi svenskar ska köpa hund har vi några olika möjligheter som vi kan välja mellan. Det allra vanligaste är att man kontaktar en kennel för den hundras man vill ha. Är man osäker på just detta kan man kontakta flera kennlar för olika raser för att på så sätt komma fram till vilken hund som passar en bäst. På Svenska kennelklubben finns väldigt många kennlar för olika raser registrerade. Vilken som var det första kenneln i Sverige är däremot svårare att hitta. Detta är för att alla olika raser introducerades i Sverige vid olika tillfällen.

Kennlar i USA

I USA finns inte lika många kennlar som det gör i Sverige utan där köper man istället sina hundar genom det som de kallar för kennel nämligen hundhärbärgen. De kan även köpa sina hundar i djurbutiker, där vi i Sverige endast har smådjur till salu. Det är inte vanligt att man är uppfödare i USA utan skulle man vilja föda upp hundar eller få valpar säljer man sedan dem till härbärgen eller djurbutiker som sedan säljer dem vidare.

Starta upp din egen kennel

Om du känner att du verkligen vill starta din egen kennel och föra hundens gener vidare finns det några saker du ska tänka på innan du börjar.

1) Gör det av rätt anledning

Att endast avla fram valpar för att få pengar är helt fel sätt att tänka och hör inte hemma i uppfödarkretsen. Dessutom finns det oftast inte mycket pengar att tjäna på detta. Om du ska starta en kennel ska du göra det för att du har ett stort hundintresse och för att du känner att du verkligen vill kunna glädja andra och för att du vill föra din hunds gener vidare.

2) Gå en uppfödarkurs

Detta är väldigt viktigt att göra då du får lära dig allt du behöver veta om att vara uppfödare och hur du ska gå tillväga. Du ska även ta till dig all kunskap och hjälp från de som kan. Då du är nybörjare finns det många saker som du behöver veta, men som du inte kan ännu. Det är därför bäst att utbilda dig.

3) Du måste ha en buffert

Denna del är extremt viktig eftersom du inte kommer att bli rik på detta med en gång och du kommer kanske aldrig att bli rik på hunduppfödning. Det tillkommer väldigt många kostnader såsom vaccinering och eventuella mediciner som valparna ska ha under de 8 veckor som du tar hand om dem. Detta kommer du få ta från din egen ficka som uppfödare. Även om det inte är rekommenderat kan du ta ett lån för att komma igång. Se bara till att du kan betala tillbaka detta senare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

dotmag