Inred för din valp

Innan man får hem sin valp för första gången finns det en hel del saker man måste förbereda i hemmet, så att valpen kan känna sig hemma där och för att det ska vara säkert för valpen att utforska.

Just av den sistnämnda anledningen bör man installera trappgrindar på alla platser i hemmet där det behövs – framför branta trappor, men också framför exempelvis balkongöppningar och andra öppningar med risk för fallolyckor. På det sättet behöver man inte vara orolig när valpen tultar runt och tillfredsställer sin nyfikenhet. Grindarna kan också fungera som ett sätt att skydda vissa möbler eller rum från valpens sylvassa tänder, när tugginstinkten börjar visa sig. Ett annat sätt att förhindra att valpen tuggar på skor och annat som den inte ska tugga på är att köpa några hundleksaker åt valpen, och lära den att använda dem istället. Leksaker behöver ju valpen i alla fall, för leka vill alla valpar göra. Det är dock viktigt att tänka på att inte köpa leksaker som är för hårda för valpens tänder, eller låta valpen tugga på något som kan ge flisor som fastnar i valpens hals, och riskerar att kväva den.puppy-1577613_960_720

För att en valp ska finna sig tillrätta i ett hem måste valpen självklart också ha en plats som är dess egen, där valpen kan gå undan och få vara för sig själv. En liten korg med en filt att bädda med, placerad i ett lugnt hörn av hemmet, fyller det syftet utmärkt.

Valpen måste självklart också ha tillgång till mat och vatten, och man bör därför avgränsa en liten del av köket där valpens matskål kan stå hela tiden, och där valpen även lär sig att matskålen ställs ner när det är dags att äta.

Som hundägare vill man dock kanske inte bara visa sin kärlek till sin hund genom att inreda med grindar och matskålar, utan också på ett mer uppenbart sätt. Ett roligt och snyggt sätt att visa hur mycket man älskar sin hund, med hjälp av sin inredning, kan vara att skapa en fototapet av en bild på sin fyrfota familjemedlem. Det kan man enkelt göra på photowall.se, där man också hittar en mängd färdiga fototapeter med hundar som motiv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

dotmag